Oikeustoimittajat ry
TervetuloaOikeustoimittajatTiedotteetKantelutLausunnotJulkisuusPalkinnotHyödyllisiä linkkejäMuutaYhteystiedotPå svenska
Tiedotteet

24.5.2017: Oikeustoimittajat ry ja viisi muuta toimittajayhdistystä
ehdottavat julkisuuslain muuttamista
 

Oikeustoimittajat, Kaupunkitoimittajat, Politiikan toimittajat, Taloustoimittajat, Terveystoimittajat ja Tutkivan journalismin yhdistys ehdottavat julkisuuslain muuttamista niin, että se koskisi jatkossa myös julkisen vallan määräysvallassa olevia yrityksiä. Yhdistykset toimittivat ehdotuksensa julkisuuslain muuttamisesta oikeusministeriölle keskiviikkona.

Yhdistykset toteavat, että julkisia toimintoja yhtiöitetään lisääntyvällä tahdilla. Kehityksen myötä vallankäyttö ja julkkisten varojen käyttö siirtyvät yleisön kontrollin ulottumattomiin. Esimerkkinä kehityksestä on Länsimetro-hanke, johon liittyvistä huomattavista epäselvyyksistä on mahdotonta saada tietoa julkisuuslaissa olevan puutteen takia.

Lue ehdotus


7.10.2009: Oikeustoimittajien kysely: 
Tietovuodot poliisista medialle harvinaisia

Tietovuodot poliisista medialle ovat oikeustoimittajien mukaan harvinaisia. Oikeustoimittajat ry:n jäsenkyselyn mukaan valtaosa toimittajista ei ole koskaan uransa aikana saanut salaista tietoa poliisilta. Tietoa saaneet puolestaan kertovat, ettei niistä koskaan makseta palkkiota. 


 
6.11.2008: Oikeustoimittajien kysely:
 
Lainmuutos lisäsi oikeudenkäyntien salailua

Oikeudenkäyntien julkisuuden lisäämiseen tähdänneet lainmuutokset eivät oikeustoimittajien käsityksen mukaan ole parantaneet avoimuutta tuomioistuimissa. Pikemmin on käynyt päinvastoin eli oikeudenkäyntien salaaminen on lisääntynyt.

TervetuloaOikeustoimittajatTiedotteetKantelutLausunnotJulkisuusPalkinnotHyödyllisiä linkkejäMuutaYhteystiedotPå svenska