Valokeila-palkinto julkisuuden edistämisestä myönnetään Helsingin käräjäoikeuden tiedotusta hoitavalle sihteerille Marja-Leena Tuormaalle.

Palkinnon myöntämistä Marja-Leena Tuormaalle yhdistys perustelee sillä, että Tuormaa on hoitanut useiden vuosien ajan esimerkillisellä ja uraauurtavalla tavalla Helsingin käräjäoikeuden tiedotusta. Tuormaan lähettämät tiedotteet ovat selkeitä ja ne sisältävät olennaiset tiedot jutuista. Myös medialle tärkeä kuvauslupa on selvitetty ennen oikeudenkäyntien alkua ja kuvausluvasta mainitaan tiedotteissa. Median edustajat voivat luottaa siihen, että Tuormaa lähettää tiedotteen Helsingin käräjäoikeudessa käsiteltävistä kiinnostavista jutuista. Tuormaa huolehtii kiitettävästi myös siitä, että media saa tietoonsa muutokset, joita prosessisuunnitelmiin tulee.

Tiedotteiden lähettäminen on vähentänyt merkittävästi toimittajien tarvetta tarkistaa käsittelyajankohtia käräjäoikeuden kansliasta. Silloin kun apua kuitenkin tarvitaan, Tuormaa neuvoo toimittajia kärsivällisesti. Oikeustoimittajat ry toivoo, että Tuormaan toiminta kannustaa muitakin Suomen oikeuslaitoksia parantamaan omaa tiedotustaan.

Sulje valikko