Oikeustoimittajat ry on myöntänyt vuoden 2018 Valokeila-palkinnon asianajaja Kaarle Gummerukselle.

Palkinto annetaan vuosittain julkisuusmyönteisestä asenteesta ja julkisuuden edistämisestä. Valokeila jaettiin Oikeustoimittajien 30-vuotisjuhlissa Sanoma-talossa torstaina.

Gummerus on viime vuosina ollut puolustusasianajajana lukuisissa suurta julkisuutta saaneissa oikeudenkäynnissä, muun muassa Turun puukotusjutussa, Irakin joukkomurhaoikeudenkäynnissä ja Tullin pääjohtajan virkarikosoikeudenkäynnissä.

Oikeudenkäyntien saaman suuren julkisen kiinnostuksen vuoksi Gummerus on ollut jatkuvasti tekemisissä median kanssa. Hänen suhtautumisensa median paikoin vaativiinkin toiveisiin on ollut asiallista ja rakentavaa, ja hän on yrittänyt olla toimittajien käytettävissä niin hyvin kuin mahdollista. Hän on pyrkinyt mahdollisimman suureen avoimuuteen asianajajan salassapitovelvollisuuden ja muiden rajoitteiden sallimissa puitteissa. Gummerus on myös valottanut julkisuudessa harvoin avattua suhdetta päämiehen ja avustajan välillä.

Omalla toiminnallaan Gummerus näyttää hyvää esimerkkiä sille, että asianajaja voi pitää yllä asiallisia ja avoimia suhteita tiedotusvälineisiin pitäen samalla kiinni hyvän asianajajatavan vaatimuksista.

30-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Oikeustoimittajat päätti olla jakamatta salailukulttuurin edistämisestä myönnettävää Sumuverho-palkintoa.

Sulje valikko